Loading...
 Start Page
Ούτι - Ευγένιος Βούλγαρης
Κλίκ για μεγέθυνση
Ημέρες Διεξαγωγής: 5 -10 Ιουλίου
Ώρες μαθημάτων: 17:00 - 20:00 ή 17:00 - 21:00 (σύνολο 21 ωρών)

* Περιορισμένες θέσεις

Στο σεμινάριο θα αναπτυχθεί η τεχνική του ουτιού μέσα από τον πρακτικό του ρόλο στις μουσικές παραδόσεις του ρεμπέτικου και του μικρασιάτικου τραγουδιού καθώς και τεχνικά θέματα που αφορούν την βασική υποδομή των μουσικών πάνω στο όργανο.

Ως αφορμές για τα παραπάνω, θα χρησιμοποιηθούν και θα διδαχθούν κομμάτια από τα παραπάνω ρεπερτόρια, με ιδιαίτερη έμφαση στην μεθοδολογία του τρόπου πρόσληψής τους.

Τέλος, με δεδομένο ότι οι παραπάνω μουσικές παραδόσεις αλλά και το ούτι ως χρήση, συνδέονται με το θεωρητικό σύστημα των Μακάμ, θα υπάρξει αυτονόητα παρουσίαση της έννοιας του Μακάμ, και πολύ περισσότερο η ανάδειξη της πρακτικής του χρήσης στην ερμηνευτική σκέψη της μουσικής πράξης, είτε αυτή αφορά συνθέσεις όπως τα τραγούδια, είτε αφορά τον αυτοσχεδιασμό, γνωστό ως ταξίμι.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως επιπέδου. Θα είναι εργαστηριακού χαρακτήρα με στόχο την διάδραση μου ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.


* Τα μαθήματα θα παραδίδονται κυρίως στα Ελληνικά. Είναι στην ευχέρεια του διδάσκοντος/ της διδάσκουσας να διευκρινίζει και να επεξηγεί την ορολογία σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Το σεμινάριο δεν διαθέτει διερμηνέα.
Βιογραφικό

Το ενδιαφέρον του Ευγένιου Βούλγαρη για την παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε το 1992, χρονικό διάστημα που ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στη Βυζαντινή μουσική. Ως πολύ-οργανίστας έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1995 είναι το κορυφαίο μαντολίνο της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Η διδασκαλία κατέχει ξεχωριστή θέση στην καριέρα του. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, όπου και διευθύνει το Τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων, και στο ομώνυμο τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Έχει επίσης διδάξει Ούτι, Γυαϋλί Ταμπούρ, Οργανολογία και Θεωρία των Λαϊκών Δρόμων στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής (ΤΕΙ Ηπείρου). Από το 2006 διδάσκει επίσης στα σεμινάρια του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Κρήτη, στο Μουσικό Χωριό του Πηλίου και της Κύπρου και στις Μουσικές Αυλές της Ικαριας, ενώ συχνά παραδίδει σεμινάρια μετά από πρόσκληση σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Το 2004 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο Ταξίδια σε συνεργασία με τη Δώρα Πετρίδη. Ακολούθησε Το μήνυμα του πρίγκιπα σε συνεργασία με το Χρήστο Γαλανόπουλο, και το Modal4 σε συνεργασία με τους Θάνο Γκουντάνο, Παύλο Σπυρόπουλο και Δημήτρη Τασούδη. Έχει επίσης γράψει μουσική για θέατρο. Η ενασχόλησή του με το ρεμπέτικο είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση του βιβλίου Το Αστικό Λαϊκό Τραγούδι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, εκδόσεις Fagotto (σε συνεργασία με το Β. Βανταράκη) και δύο δίσκους, τις Αψιλίες με τους Δ. Μυστακίδη, Α. Τσαρδάκα και Θ. Αθανασίου και το Ψιθυρίζοντας το Ρεμπέτικο με το Δ. Μυστακίδη.

 

 

Musical Yards

Διεύθυνση: Αϊ Γιάννης, Χριστός Ραχών Ικαρία, ΤΚ 83301

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Γιώργος M. 6940553781 
Λευτέρης Χρ. 6978 737696 

email: info@musicalyards.gr

     

 

Login / Sitemap

© Copyright 2019 - 2024 Μουσικές Αυλές Ικαρία