Loading...
 Start Page
Σεμινάριο χορού - Νίκος Πάτας & Ελένη Δρόσου
Κλίκ για μεγέθυνση
Ημέρες Διεξαγωγής: 9-15 Ιουλίου

Στην τέταρτη μας χρονιά στις Μουσικές Αυλές η μουσικοχορευτική μας περπατησιά καθορίζεται από δύο στόχους· την ανάδειξη της ομάδας και την ανάδειξη της παρουσίας κοινών χορευτικών τεχνικών στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στον πρώτο μας στόχο, με τις γνώσεις του και την δεξιοτεχνία του στην βιολίστικη παράδοσή μας, αρωγός μας θα είναι ο Κυριάκος Γκουβέντας, για να παρουσιάσουμε στην αυλαία των Μουσικών Αυλών σκοπούς και χορούς από τα νησιά μας.

Δεύτερος και περισσότερο τεχνικός στόχος είναι η παρουσία της ανάπαρσης (αναπήδηση και άρση) στα χορευτικά μέτρα των χορών από κάθε περιοχή της Ελλάδας, με ερωτήματα για το κατά πόσο η τεχνική επηρεάζει το ύφος ή τελικά αποτελεί η ίδια το ύφος ενός χορού, προσαρμοσμένου πάντοτε στους χορευτικούς δρόμους κάθε περιοχής.

Μουσικές Αυλές 2019. Εδώ στο Χριστό Ραχών τα πάντα συνεχίζουν να χορεύουν…Βιογραφικό

Ο Νίκος (Αθήνα)

Ο Νίκος είναι ένας πολυσχιδής και πολυδιάστατος χορευτής και δάσκαλος χορού με βαθιά γνώση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και ρυθμών, πτυχίο Μαθηματικών με ειδίκευση στην Διδακτική και πολυετή διδακτική εμπειρία. Το πάθος του για το χορό είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή στο χορευτικό του ύφος, τα πατήματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την διδασκαλία του αντικειμένου που αγαπά. Η μακροχρόνια συνεργασία του με το Θέατρο Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου ως δασκάλου χορού αλλά και ως μέλους της επαγγελματικής ομάδας χορού, του έχει εμφυσήσει τη συνέπεια στην προσέγγιση των τεχνικών του ελληνικού παραδοσιακού χορού με σεβασμό στο ύφος της κάθε περιοχής. Οι ρόλοι του πολυποίκιλοι, αλλά παρόλα αυτά τους επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποκορύφωμα των χορευτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει υπήρξε το event Day Of Greece στο πλαίσιο της Expo 2005 στο Aichi της Ιαπωνίας. Είναι χορογράφος και συντονιστής ομάδας χορού και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κρουστό Πέτρο Κούρτη δημιούργησαν μαζί το καινοτόμο folk πολιτιστικό project Drum Voice Meets Zorba. Είναι εισηγητής και συνδιοργανωτής στο Χορευτικό Εργαστήρι Το Καμηλάρι Χορεύει, στα νότια του νομού Ηρακλείου Κρήτης και δάσκαλος χορού σε πλειάδα σωματείων και σχολών. Η ανόθευτη αγάπη του για τον χορό όμως τον ωθούσε πάντα στο να είναι και ενεργό χορευτικό μέλος διαφόρων χορευτικών ομάδων ταυτόχρονα με τα υπόλοιπά του καθήκοντα. Οι κορυφαίες συνεργασίες του ως χορευτή ήταν με τον Σύλλογο Ποντίων Αργοναύται-Κομνηνοί, με τον οποίο συμμετείχαν ως ομάδα και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και με το Θέατρο Ελληνικών Χορών Δώρα Στράτου. Πάντα ανήσυχο και έντονα φιλομαθές πνεύμα, συμμετείχε σε διάφορα workshops και τμήματα εκμάθησης χορών από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο εμβάθυνσης των μουσικών του γνώσεων συμμετέχει επίσης σε μαθήματα παραδοσιακών κρουστών, ενώ είναι μέλος της παραδοσιακής μουσικής παρέας Αργιθεάτικη Ζυγιά.

 

Η Ελένη (Κως)

Η Ελένη είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού με γνώση των ελληνικών παραδοσιακών χορών. Είναι απόφοιτη του College of Sports Science με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς. Η αγάπη της για το αντικείμενο, πέρα από την ελληνική παράδοση, την οδήγησε στο να είναι κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος DVIDA σε Latin/Ballroom χορούς και Argentine Tango. Η διδακτική της εμπειρία, μέσα από την διδασκαλία παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων της Κω, καθώς και σε σχολεία και λαογραφικούς συλλόγους της Αθήνας, σε συνδυασμό με το ανήσυχο χορευτικό της πνεύμα, την οδήγησαν στην ίδρυση της σχολής Εδώ που ξεκινά ο χορός, με έδρα την Κω. Η παρουσία της ως μέλους της επαγγελματικής ομάδας χορού του θεάτρου ελληνικών χορών Δόρα Στράτου μέχρι το 2006 αλλά και ως μέλους της χορευτικής ομάδας του λαογραφικού ομίλου Κουρήτες μέχρι και σήμερα, είναι μερικές από τις συνεργασίες της ως χορεύτριας. Μέλος της χορευτικής ομάδας που συμμετείχε στο event Day Of Greece στο πλαίσιο της Expo 2005 στο Aichi της Ιαπωνίας. Είναι χορογράφος, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον κρουστό Πέτρο Κούρτη, στο καινοτόμο folk πολιτιστικό project Drum Voice Meets Zorba. Συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια εκμάθησης χορών από όλη την Ελλάδα.Musical Yards

Διεύθυνση: Αϊ Γιάννης, Χριστός Ραχών Ικαρία, ΤΚ 83301

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Γιώργος Καττές 6976 948982   Έφη Καλοκαιρινού 6982 779661   Σταύρος Καρνάκης 6984 733455
Γιώργος Μαλαχίας 6940 553781  /  Λευτέρης Χρυσόγελος 6978 737696   Wim De Weerdt 6944 979413

email: info@musicalyards.gr

     

 

Login / Sitemap

© Copyright 2019 - 2020 Μουσικές Αυλές Ικαρία