Loading...
 Start Page
Κιθάρα (Ακουστική, Ηλεκτρική, Άταστη) - Δημήτρης Λάππας
Κλίκ για μεγέθυνση
Ημέρες Διεξαγωγής: 7 -13 Ιουλίου
Ώρες μαθημάτων: 17:00 - 20:00 (σύνολο 21 ωρών)

Θέματα σεμιναρίου:

Ημέρα 1η : ψυχολογία του μουσικού, συχνότητες που επηρεάζουν το σύστημα μας και συντονισμός του ανθρώπινου οργανισμού.
Όλα είναι δονήσεις. Όνειρα και πως να τα πραγματοποιήσουμε.
Ημέρα 2η: Ασκήσεις γνώσης ταστιέρας και τρόποι μελέτης για δεξί , αριστερό χέρι , μυαλό και ψυχή. Πώς να συνδέσουμε όλα τα "καλώδια".
Ημέρα 3η : Κλίμακες, τρόπους και εναρμόνιση και τρόπος σκέψεις στα διάφορα είδη μουσικής blues, jazz και στη λαϊκή μουσική.
Ημέρα 4η : Ανάπτυξη και εφαρμογή των τρόπων και πως συνδέονται όλα τα είδη μουσικής.
Ημέρα 5η : αυτοσχεδιασμός στα προαναφερθέντα είδη και τρόποι σκέψης. Τι να αποφεύγουμε και τι να επιδιώκουμε.
Ημέρα 6η: Δημιουργία μικρών συνόλων κιθάρας και επιλογή τραγουδιών ή συνθέσεων στα οποία θα εφαρμόσουμε το τι μάθαμε.
Ημέρα 7η : Τεχνολογία και πως θα πετύχουμε τον ήχο που θέλουμε με το ρεύμα.
Εξερεύνηση του συνδυασμού ακουστικής, ηλεκτρικής και άταστης  κιθάρας και  πενταλιέρας, ρύθμιση παραμέτρων πάνω σε συχνότητες και εφέ και γενικά συστήματα ήχου.

 
* Τα μαθήματα θα παραδίδονται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Λάππας γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1973.
Η πρώτη του επαφή με το πάλκο ήταν σε ηλικία μόλις 9 χρόνων στην Αυστραλία παίζοντας μπουζούκι. Σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική έως τα 16 του. Κατόπιν μετακόμισε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και το 1997 βρέθηκε στη Σόφια όπου συνεργάστηκε με τον Ηλία Κλωναρίδη και την ορχήστρα Alternative Bulgarian Orchestra.

Η μεγάλη του αγάπη για την μουσική και η δίψα για την εξερεύνηση της «λαϊκότροπης μουσικής» και τα μακάμ, τον οδήγησαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε 4 χρόνια αρχίζοντας συνεργασίες με μουσικούς της Πόλης. Μερικές από αυτές ήταν με την Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια Ziynet Sali , το μουσικό σχήμα Café Aman İstanbul , οι ορχήστρες της κρατικής τηλεόρασης TRT1 και TRT2, ο σολίστ κλαρίνου Βασίλη Σαλέας καθώς και η ορχήστρα A la Turka Pop Star Orchestra, δίνοντας συναυλίες σε όλη την Τουρκία.

Έχει μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς και τραγουδιστές όπως Βασίλη Λέκκα, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Δημητράτο, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Παντελή Θαλασσινό, Αρλέτα, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Μίμη Πλέσσα, Χάρις Αλεξίου, Νίκο Παπάζογλου,Σωκρατη Μάλαμα, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Γιαννη Χαρουλη, Ferhat Gocer, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ροκ όπερα Αλεξάντερ, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Μάκη Σεβίλογλου, Κωστα Αναστασιάδη, Γιωτη Κιουρτσογλου, Tricoolore κ.α…

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και έχει συνθέσει μουσικά έργα όπως το Trilogy, Lapino, Bouzouki Swing κ.α Έχει διδάξει σε σεμινάρια σαν σολίστ που αφορούσαν θέματα κυρίως όπως η προσέγγιση του αυτοσχεδιασμού πάνω στους λαϊκούς δρόμους και τις «αστικές λαϊκές μουσικές» , στο Γενί Τζαμί , στο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημόνων Στο Αϊβαλι το 2010 ,στη Γαλλία στο Terminus brasserie κ.α. Είναι ο ιδρυτής του μουσικού συνόλου LAPINO PROJECT (μείγμα jazz, funk, fusion με ανατολίτικη προσέγγιση).

Αριθμεί πάνω από 5.500 συμμετοχές σε ζωντανές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις παγκόσμια, καθώς και στη δισκογραφία με την ιδιότητα του μουσικού, συνθέτη, παραγωγού και ενορχηστρωτή.

Βασικά όργανα: Ακουστική – Ηλεκτρική – Άταστη - Κλασική κιθάρα, Μπουζούκι, Ούτι, Τζουράς, Μπαγλαμάς.

Δευτερεύοντα : Μπάσο , Τύμπανα , Synthesizer

Musical Yards

Διεύθυνση: Αϊ Γιάννης, Χριστός Ραχών Ικαρία, ΤΚ 83301

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Γιώργος M. 6940553781 
Λευτέρης Χρ. 6978 737696 

email: info@musicalyards.gr

     

 

Login / Sitemap

© Copyright 2019 - 2023 Μουσικές Αυλές Ικαρία