Loading...
 Start Page
Ορχήστρα των Θορύβων - Γιώργος Στενός & Γιώργος Σταυρίδης
Κλίκ για μεγέθυνση
Ημέρες Διεξαγωγής: 3-9 Ιουλίου
Ώρες μαθημάτων: Απόγευμα 17:00 - 20:00  (σύνολο 21 ωρών)

Το σεμινάριο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω ανεπαρκούς συμμετοχής.

Ένα εργαστήριο ηχητικού πειραματισμού, κατασκευών και μουσικής συνδημιουργίας.

Στο εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τις κρυμμένες ηχητικές δυνατότητες καθημερινών υλικών και αντικειμένων, απλών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και του περιβάλλοντος.
Μέσα σε συνθήκες πειραματισμού θα προσεγγίσουμε τις θεματικές μας ενότητες θεωρητικά και πρακτικά, κάνοντας κατασκευές, παίζοντας ηχητικές ασκήσεις και κομμάτια συνθετών και δημιουργώντας μικρές συλλογικές και ατομικές συνθέσεις.
Το τελικό κομμάτι του εργαστηρίου περιλαμβάνει τη δημιουργία και δημόσια παρουσίαση μιας ηχητικής δράσης/εγκατάστασης βασισμένης σε πράγματα που δοκιμάστηκαν και ιδέες που θα προκύψουν στις συναντήσεις μας.
Προσκαλούμε ενήλικες ανεξαρτήτως καταβολών, καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών και μουσικούς που θέλουν να εξερευνήσουν και πιθανόν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μετασχηματισμού του καθημερινού περιβάλλοντος μέσω του ήχου.

Το εργαστήριο θα κινηθεί γύρω από τρεις θεματικές ενότητες:
 
Ηλεκτρομαγνητισμός
Ακρόαση ιονοσφαιρικών διαταραχών που προκαλούνται από κεραυνούς και κοσμική ακτινοβολία με τη βοήθεια αυτοσχέδιας κεραίας φυσικών ραδιοκυμάτων.
Κατασκευή em-sniffers, απλών μικροφώνων για ακρόαση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, καθώς και μικροφώνων φωτεινής ενέργειας.
 
Μικροήχοι
Χρησιμοποιώντας πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες θα ενισχύσουμε ήχους μέσα από στερεά και υγρά και θα εξερευνήσουμε:
-χημικές διαδικασίες και μεταβολές καταστάσεων της ύλης
-υλικά και αντικείμενα για την κατασκευή οργάνων, των plinky
-υποβρύχιους ήχους με υδρόφωνα και ακρόαση με υδροηχεία
 
In C
Σε συνεργασία με συμμετέχοντες από άλλα εργαστήρια των μουσικών αυλών, θα εξερευνήσουμε και θα παρουσιάσουμε το το έργο in C του Terry Riley, χρησιμοποιώντας όργανα που θα κατασκευάσουμε αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Δείγμα του περσινού σεμιναρίου της Ορχήστρα των Θορύβων:
https://www.youtube.com/watch?v=Bz6CMUFBIo8

 

* Τα μαθήματα θα παραδίδονται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.Βιογραφικό

Ηχητικός ρακοσυλλέκτης, θηρευτής θορύβων, ο Γιώργος Στενός συνθέτει και παίζει μουσική με αυτοσχέδια ηλεκτροακουστικά όργανα, ηλεκτρονικά κυκλώματα, καθημερινά αντικείμενα, παιδικά παιχνίδια και σαξόφωνο. Συναυλίες του με το σύνολο Trigger Happy, σόλο παραστάσεις, καθώς και συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε πόλεις εντός και εκτός Ευρώπης. Έχει συντονίσει εργαστήρια ηχητικού πειραματισμού και δημιουργίας ηλεκτροακουστικών οργάνων με ανακυκλωμένα υλικά σε ενηλίκους, νέους και παιδιά, καθώς και εργαστήρια ελεγχόμενου αυτοσχεδιασμού και γραφικής/λεκτικής παρτιτούρας σε Ελλάδα και Αγγλία. Είναι συνεργάτης της Noisy Toys στο Ην. Βασίλειο, μέλος του Κε.Δι.Μου.Ρα, ανήκει στον βασικό πυρήνα του πειραματικού ραδιοφώνου Loskop.radio και είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου πανεπιστημίου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Σύνθεσης Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

https://yorgostenos.com


Ενεργός στα πεδία της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και της ηχητικής τέχνης, ο Γιώργος Σταυρίδης διερευνά τις παραστατικές πτυχές της μουσικής με βάση τον καθαυτό ήχο. Οι μουσικές του δράσεις, περιλαμβάνουν setups με κρουστά όργανα, ευρεθέντα αντικείμενα και ηλεκτρονικά μέσα, προσεγγίζοντας τη μουσική ως μια βιωματική, συλλογική και υπερβατική εμπειρία.

Έχει φοιτήσει στο τμήμα Music Technology and Innovation του De Montfort University (Αγγλία) και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του μεταπτυχιακού προγραμματος Contemporary Performance and Composition (Εσθονία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία).

http://www.gstavridis.xyz/

Musical Yards

Διεύθυνση: Αϊ Γιάννης, Χριστός Ραχών Ικαρία, ΤΚ 83301

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Σταύρος Κ. 6984 733455
Λευτέρης Χρ. 6978 737696 

email: info@musicalyards.gr

     

 

Login / Sitemap

© Copyright 2019 - 2022 Μουσικές Αυλές Ικαρία